Om natkirken

Program for 2019/20

(med forbehold for ændringer)

Domcaféen er åben fra kl. 19.00, når der er natkirke.

Kik ind og få en kop kaffe

_____________

19.30-20.30 - musik

stilhed og refleksion i centrum

20.45-21.15 - Nadvergudstjeneste med kort prædiken

21.30-22.00 - Meditativ andagt i krypten

22.00 - Natkirken lukker.

_____________

6. marts

Præst:Trine Hostrup Dige

Musik: Jakob Elvstrøm - saxofon (kl. 19.30-20.30)

Denne aften kommer 4 unge som er en del af et nyt projekt der hedder "Det kan du tro vi taler om". I krypten vil der være lystænding, andagt og "gudstjenestesamtale". De unge vil komme med deres bud, hvad søndagens tekst siger dem, du kan byde ind med, hvad teksten siger dig eller hvad du ikke forstår. Hvad undrer dig og hvad vil du have mere af. Der vil afslutningsvist være mulighed for at skrive en bøn eller skrive navnene på én eller flere du gerne vil have, der bliver bedt for. Det er første gang de 4 skønne unge mennesker skal vove pelsen og stå for sådan en aften - så bak op om dem, byd ind, vær nysgerrig.. Vi begynder kl. 20.45-21.30. Bønnerne bliver læst op i højkoret kl 21.45, hvorefter Natkirken lukker. Hvis du vil forberede dig kan du evt. læse søndagens tekst, som står i Markus evangeliet kap. 9, 14-29.

Præst: Trine Hostrup Dige

Musik: Ulrik Bach Andersen, guitar

Meditation: Skriftemål v/ sognepræst Inge Mader

15. maj

Præst: Trine Hostrup Dige

Musik: Trio Solis

Meditation: Kristuskrans v/ Marianne Koch

Juni - august er der sommerlukket i Natkirken.

Natkirkepræsten

Trine Hostrup Dige er præst ved natkirken i Viborg. Der er altid mindst en præst i natkirken.

Du kan komme til præsten med det, der brænder på - stort og småt -hvad enten det så er religiøst eller eksistentielt eller begge dele.

Du kan bruge præsten til at:

• sætte ord på det, du ved i forvejen,men som skal siges alligevelfør man rigtig ved det og livet kan gå videre
  • få vejledning i din vildrede
  • give skriftemål (hvis du trænger til at spytte ud og har brug for at høre Guds ord om,at selvom sket er sket og ikke kan gøres om,så sejrer kærligheden over fortiden)

Natkirkepræsten er en samtalepartner, der taler ud fra et kristent ståsted,hvilket betyder, at samtalen fra min side altid vil foregå ud fra en tro på:

• at Gud er til stede imellem os,
  • at han virker
  • at han altid vil have med os at gøre, sådan som vi er nu.

Jeg arbejder ud fra princippet om,at al ægte hjælp er hjælp til selvhjælp.

Trine Hostrup Dige

tlf: 4049 2808